Teori og køretimer

  Jeg vil gerne kontaktes angående:

  Ønsket holdstart:

  Ubegrænset teoriundervisning

  Loven kræver som minimum, at du i alt får 29 lektioner. Hos GOBILIST er teoriundervisningen ubegrænset, og typisk strækker den sig over et forløb på 10-12 uger. Du kan gå til alt den teoriundervisning, som du føler, at du har behov for.

  Teoriprøve

  Når du har gennemgået alle obligatoriske lektioner i lektionsplanen, kan du tage teoriprøven. Prøven foregår på samme måde som teoriundervisningen og afholdes hos politiet. Prøven er en billedprøve med 25 billeder, hvor du skal svare ja eller nej til en række spørgsmål.

  Køretimer

  Når du starter teoriundervisningen, vil du få udleveret en lektionsplan, som nøje beskriver, hvad du skal igennem for at få kørekort. I lektionsplanen vil du kunne se, at teorien og den praktiske kørsel følger hinanden, hvilket betyder at du for eksempel skal have teori om motorveje før du skal ud at køre på motorvej. Dette betyder også, at du skal have den praktiske undervisning på vej før, at du får undervisning i den næste teorilektion.

  Hos GOBILIST får du 16 kørelektioner af 45 minutter.

  Køreprøven

  Der er afsat omkring 45 minutter til din køreprøve, og du skal køre mindst 25 minutter. Køreprøven starter med en kontrolprøve, hvor den prøvesagkyndige vil bede dig om at tjekke, om dele af bilen er i forsvarlig stand.

  Derefter skal du vise, at dine praktiske færdigheder og adfærd i trafikken er sikker og lovlig. Den prøvesagkyndige vil guide dig på samme måde, som din kørelærer gør. Du vil derfor i tide få at vide, når du skal svinge til højre, venstre eller lignende.

  Er du nervøs?

  Det er helt almindeligt at blive nervøs til køreprøven. Det er kroppens naturlige måde at forberede sig på at skulle præstere. Derfor kan du med fordel øve dig i at tænke positivt om nervøsiteten inden køreprøven.

  Fortæl din kørelærer, hvis du er nervøs. Han har haft en masse elever, som var nervøse inden deres prøver, og de har alle klaret den. Fortæl ham derfor hellere en gang for meget end en gang for lidt om din nervøsitet, så I sammen kan snakke bekymringerne igennem.

  Har du spørgsmål til undervisningen?